Doğumla vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri



 Doğumla vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri

Avrupa Birliği üyesi olmanın pek çok faydası vardır ve bunlardan biri de vatandaşlık hakkıdır. Bu hakkın kullanılabilmesi için çeşitli kriterler aranmaktadır. Bunlardan biri de doğumla vatandaşlık verilen ülkelerdir. Bu ülkelerden bazıları şunlardır:

Belçika

Bulgaristan

Hırvatistan

Macaristan

Portekiz

Slovakya

Slovenya

Birleşik Krallık

Doğumla vatandaşlık verilen bu ülkelerde, vatandaşlık başvurusu yapan kişilerin, ülkeye giriş ve çıkış tarihlerini, adreslerini, nüfus kaydı bilgilerini, pasaportlarını ve vize durumlarını gösteren belgelerini sunmaları gerekmektedir. Ayrıca, başvuru süreci için gerekli olan diğer belgeler de istenebilir. Bu belgeler arasında, kişinin ülkeye giriş yaptığı tarihte 18 yaşından büyük olup olmadığını gösteren bir belge, kişinin ülkede ikamet ettiği süre boyunca herhangi bir suç işlemediğini gösteren bir belge ve kişinin ülkedeki dil, kültür ve dinin temel bilgilerini kavrama yeteneğine sahip olduğunu gösteren bir belge sayabiliriz. Doğumla vatandaşlık verilen bu ülkelerde, isteyen herkes vatandaşlık başvurusunda bulunabilir. Ancak, başvuru sürecinde gerekli olan tüm koşullar yerine getirilmelidir. Aksi takdirde, başvuru reddedilebilir.

Türkiye ile çifte vatandaşlık anlaşması olan ülkeler, Türkiye ile imzalanmış anlaşmaların kapsamında çifte vatandaşlık verilen ülkelerdir. Bu anlaşmalar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının diğer ülke vatandaşlarıyla aynı muamele görmesini sağlar. Ayrıca, bu anlaşmalar kapsamında Türkiye ile çalışma izni verilen kişiler de çifte vatandaşlık sahibidir.

Daha yeni Daha eski